Jak obnovit smazaný příspěvek na Instagramu: průvodce krok za krokem

Vytvořeno 13 února, 2024
Frustrovaný muž se dívá na svůj telefon

Smazali jste někdy příspěvek na Instagramu a později jste si přáli, abyste ho mohli vrátit? Ať už se jedná o fotografii, která zachycuje vzácný okamžik, důležitou obchodní propagaci nebo kreativní video, ztráta takového obsahu může být velmi frustrující, zvláště když se na něm nashromáždilo významné zapojení, jako je lajky, komentáře a sdílení.

Podívejte se na náš instagramový archiv

Málokdo ví, že Instagram poskytuje funkci automatické archivace vašich příspěvků. Než propadnete panice, zkontrolujte si archivy. Chcete-li to provést, přejděte do svého profilu, klikněte na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu a vyberte „Archivovat“. Zde najdete možnosti zobrazení archivovaných příspěvků nebo příběhů. Pokud byl váš příspěvek archivován místo trvalého smazání, můžete jej snadno obnovit.

Použijte funkci Nedávno smazané

Nedávno Instagram představil novou funkci nazvanou „Recently Deleted“, která uchovává smazané příspěvky po dobu až 30 dnů. Chcete-li získat přístup k této funkci, přejděte do Nastavení, poté Účet a vyberte Nedávno smazané. Pokud tam váš příspěvek je, můžete jej obnovit nebo trvale obnovit do svého profilu.

Obnovte data ze zálohy telefonu

Pokud pravidelně zálohujete data v telefonu, můžete mít kopii smazaného příspěvku. To závisí na vašem nastavení a frekvenci zálohování dat. Zkontrolujte své zálohy z iCloudu , Disku Google nebo jakékoli jiné cloudové služby, kterou používáte, a zjistěte, zda tam smazaný příspěvek není.

Použijte software pro obnovu dat

Pokud žádná z výše uvedených možností nefunguje, můžete se uchýlit k softwaru pro obnovu dat. Na trhu je k dispozici mnoho softwaru, který dokáže skenovat a obnovovat smazaná data z mobilních zařízení, včetně smazaných fotografií a videí. Tyto programy mohou sloužit jako poslední možnost, pokud vše ostatní selže.

závěr

Obnovení smazaného příspěvku na Instagramu není vždy spolehlivé, ale pokud budete postupovat podle kroků uvedených v tomto článku, zvýšíte své šance na úspěch. Je důležité jednat rychle a využít všechny dostupné zdroje k obnovení ztraceného obsahu. V budoucnu zvažte použití funkcí pravidelné archivace a zálohování, abyste předešli náhodné ztrátě dat.

Instagramový účet

Bohužel funkce Instagramu „Nedávno smazáno“ uchovává smazané příspěvky pouze po dobu 30 dnů. Pokud od smazání příspěvku uplynulo více než 30 dní, byl pravděpodobně trvale odstraněn ze serverů Instagramu a nelze jej obnovit přímo prostřednictvím Instagramu. Stále však můžete mít šanci, pokud před smazáním příspěvku zálohujete data telefonu včetně dat aplikace Instagram.

Ano, pokud byl smazaný příběh Instagramu zveřejněn během posledních 24 hodin. Funkce Instagramu „Nedávno smazáno“ také ukládá příběhy, které nejsou ve vašem archivu. Můžete k nim přistupovat a obnovit je v části „Nedávno smazané“ do 24 hodin od smazání. Pokud se příběh po 24 hodinách neuloží do vašeho archivu nebo zvýraznění příběhu, bude trvale smazán a nebude možné jej obnovit

Jednejte rychle a zkontrolujte složku „Nedávno smazané příspěvky“ v nastavení Instagramu. Toto je první místo, kam budou ukládány všechny nedávno smazané příspěvky. K tomu se dostanete tak, že přejdete do svého profilu, kliknete na Nastavení, poté na Účet a vyberete Nedávno smazané příspěvky. Pokud tam najdete svůj příspěvek, můžete jej snadno obnovit. Je důležité jednat rychle, protože příspěvky jsou zde uloženy pouze 30 dní. Kromě toho nezapomeňte pravidelně zálohovat svá data, abyste předešli takovým ztrátám v budoucnu.