Jak odpojit Facebook od Instagramu: Průvodce krok za krokem

Vytvořeno 18 září, 2024
insta

Facebook a Instagram, oba vlastněné společností Meta, nabízejí bezproblémovou integraci, která uživatelům usnadňuje sdílení obsahu na obou platformách. Jsou však chvíle, kdy možná budete chtít zachovat odlišné hranice mezi těmito dvěma účty, například z důvodu ochrany soukromí nebo pro správu různých publik. V tomto obsáhlém průvodci vysvětlíme, jak odpojit Facebook od Instagramu v několika jednoduchých krocích. Na konci tohoto článku budete vědět, jak oddělit své účty, zastavit křížové odesílání a zajistit, aby každá platforma fungovala nezávisle.

Proč odpojit Facebook od Instagramu?

Mnoho uživatelů propojuje své účty na Facebooku a Instagramu pro pohodlí, jako je sdílení příspěvků napříč oběma platformami jediným kliknutím. Existuje však několik důvodů, proč je možná budete chtít odpojit. Obavy o soukromí jsou na prvním místě seznamu pro mnoho uživatelů, kteří chtějí, aby byla jejich přítomnost na sociálních sítích odlišná. Pokud navíc spravujete více účtů nebo prostě chcete mít nad svým obsahem větší kontrolu, odpojení Facebooku od Instagramu může pomoci.

Kroky k odpojení Facebooku od Instagramu prostřednictvím aplikace Instagram

Odpojení Facebooku od Instagramu je přímočarý proces, zejména pokud se to provádí prostřednictvím aplikace Instagram. Postupujte takto:

  • Otevřete aplikaci Instagram a přejděte do svého profilu.
  • Klepněte na tři vodorovné čáry (nabídka) v pravém horním rohu a vyberte Nastavení.
  • V části Účet vyberte Propojené účty.
  • Vyberte Facebook a potom klepněte na Odpojit účet.
  • Potvrďte akci a máte hotovo!

Dodržením těchto kroků již nebudou vaše účty na Facebooku a Instagramu propojeny, takže budete mít kontrolu nad obsahem zveřejněným na každé platformě zvlášť.

Jak zastavit cross-posting mezi Facebookem a Instagramem

I po odpojení účtů mohou někteří uživatelé zaznamenat problémy s křížovým odesíláním. K tomu dochází, když si aplikace zachovají některá zbytková nastavení, která umožňují zobrazování příspěvků na obou platformách. Chcete-li to zastavit, přejděte do nastavení Instagramu a zaškrtněte sekci Sdílení s jinými aplikacemi. Odtud se ujistěte, že je sdílení na Facebooku vypnuté, takže vaše příspěvky na Instagramu se již nebudou automaticky nahrávat do vašeho profilu na Facebooku.

Co se stane, když odpojíte Facebook od Instagramu?

Jakmile jsou obě platformy odpojeny, ztratíte možnost:

  • Přihlaste se do Instagramu pomocí svých přihlašovacích údajů na Facebooku.
  • Automaticky sdílejte příběhy a příspěvky mezi těmito dvěma platformami.
  • Získejte přístup k určitým funkcím specifickým pro Facebook, jako je integrované zasílání zpráv mezi Facebook Messengerem a přímými zprávami Instagramu.

Veškerý váš obsah však zůstává nedotčen na obou platformách a v případě potřeby můžete účty kdykoli znovu připojit.

Opětovné propojení Facebooku a Instagramu

Pokud se později rozhodnete znovu propojit své účty Facebook a Instagram, proces je jednoduchý. Vraťte se do nastavení propojených účtů a vyberte Facebook. Zadejte své přihlašovací údaje k Facebooku a obě platformy se opět propojí, což umožní sdílení příspěvků a další integrované funkce. Mějte na paměti, že opětovné připojení obnoví všechny dříve zakázané funkce, jako je jednotné přihlášení.

insta

Závěr

Ať už chcete spravovat své účty samostatně z profesních nebo osobních důvodů, vědět, jak odpojit Facebook od Instagramu, je zásadní. Nabízí větší soukromí, kontrolu a přizpůsobení vaší online přítomnosti. Pokud si přejete obnovit připojení, lze to snadno provést v nastavení obou platforem. Flexibilita pro nezávislou správu těchto účtů je nakonec v dnešním prostředí sociálních médií mocným nástrojem.

Ne, jakmile odpojíte Facebook od Instagramu, už se nebudete moci přihlásit pomocí svých přihlašovacích údajů k Facebooku. Budete se muset přihlásit pomocí svého uživatelského jména a hesla na Instagramu.

Ne, vaše předchozí příspěvky sdílené na Facebooku zůstanou nedotčeny. Nové příspěvky však již nebudou sdíleny mezi platformami, pokud účty znovu ručně nepropojíte.

Ne, musíte obě platformy odpojit prostřednictvím aplikace Instagram. Funkce Propojené účty na Instagramu spravuje integraci mezi těmito dvěma platformami.